HABERLER, YURTDIŞI

NORMALLEŞME YOK

7186-2

AĞUSTOS AYININ SONUNA KADAR SEYİRCİSİZ

Geleneksel Galway Festivali, durum bu şekilde devam ederse Temmuz ayında kapalı kapılar ardında düzenlenmesi planlanıyor.  Yedi günlük program 27 Temmuz’da başlayacak. Ancak İrlanda Hükümeti Salı günü Ağustos ayının sonuna kadar 5.000’den fazla kişinin kitlesel toplantılarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Bir açıklama yapan genel müdür Michael Moloney şunları söyledi: “Covid-19 ile ilgili gelişen durumun ışığında, halk sağlığı ve güvenliği nedeniyle Galway Yarış Komitesi, 2020 Galway Yarışları Yaz Festivalinin için zor ama kaçınılmaz bir karar aldı. Festival 27 Temmuz Pazartesi ile 2 Ağustos Pazar günleri arasında bu yıl halka açık bir etkinlik olarak yer alamayacak. Bunun, festivale her yıl katılan tüm yarışseverler için büyük bir hayal kırıklığı olacağını biliyoruz. Galway Yarışlarını, hükûmet politikasına ve Horse Racing Ireland ve Irish Horse Racing Düzenleme Kurulu’nun onayına bağlı olarak izleyicisiz olarak düzenlemek belki mümkün olabilir.

Michael Moloney şöyle devam etti: “Bu, yarış endüstrisinin, değerli ortaklarımızın ve televizyon izleyicilerimizin yurtiçinde ve yurtdışında yararına olacaktır. Şu anda planlarımızı bu senaryo için yapıyoruz. Ve gelişmeleri sizlere mümkün olan en iyi şekilde güncelleyerek aktaracağız.

Moloney, biletlerini zaten önceden satın almış olanlar için ücretin tamamının geri ödeneceğini doğrulayarak şunları ekledi: “Bu eşi benzeri görülmemiş süre boyunca desteğiniz ve anlayışınız için içtenlikle teşekkür ederiz.

İrlanda’daki tüm toplu etkinlikler 24 Mart’tan beri koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle kısıtlanmıştır ve sağlık konusundaki gelişmeler 5 Mayıs’tan önce güncellenecektir.

error: !!!