DİĞER

TOP SANTRA NOKTASINDA

7131-2

Avrupa Ligleri Genel Sekreteri Yardımcısı Alberto Colombo, “Futbol şüphesiz kapalı kapılar ardında geri dönecek. Ama ne zaman olacağını söylemek imkansız" dedi. Bildiğiniz gibi futbol maçları, Covid-19 salgınının devam etmesi nedeniyle Avrupa genelinde süresiz askıya alınmıştı.

Almanya, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla en fazla test yapan ülke oldu. Alman kulüplerin geçen hafta Avrupa’da antrenmanlara dönen tek ülke olması umutları artırdı. Fakat tedbirler devam ediyor ve sezonun devam edip etmeyeceği için de görüşmelerin Mayıs’ta başlaması bekleniyor.

İtalya Futbol Federasyonu, sezonun devam edebilmesi hazırlıkları kapsamında, Mayıs başından itibaren oyuncular için testlere başlamayı planlıyor.

Colombo, “Futbolcuların sağlığı şüphesiz ki her şeyin başı ve tabii ki maçlara dahil olan herkesin sağlığı, kulüp çalışanları, medya, herkes güvende olmalı. Test yapmak sağlık önlemlerinin tamamlayıcı bir parçası. Ama her ülke için şimdilik ortak bir tutum yok" dedi.

Belçika’nın sağlık endişeleri ve mali sorunlar nedeniyle sezonu iptal etme kararı Avrupa Futbol Federasyonları Birliği‘ni (UEFA) rahatsız etti. Ama karar hala onay bekliyor ve nihai karar 24 Nisan’a ertelendi.

Colombo, “Az sayıdaki başka liglerin de bunu değerlendirdiğini biliyoruz. Çoğunluk ise maçların yüzde 100 devam etmesine odaklanmış durumda. Ve tabii UEFA ile son haftalarda geliştirdiğimiz işbirliği ve muhteşem ortaklığı riske atmaktan kaçınmalıyız" diyor.

Colombo, maçların yeniden başlamasının ‘iyi olabileceğini’ düşünse de ‘liglerin alacağı kararlara saygı duyacaklarını’ da söylüyor.

error: !!!