HABERLER, YURTDIŞI

SORUMSUZLUK HER YERDE

7119-2

Uzun süredir ünlü Avustralyalı kadın antrenör Gai Waterhouse ile birlikte çalışan Neil Paine‘in geçen ay Golden Slipper zaferinden sonra coşkulu bir kutlamada bulunarak corona virus protokollerini ihlal ettiği gerekçesiyle bir ay boyunca yarış mahallerinde bulunması yasaklandı.

Pistte renkli kıyafetleriyle tanınan Neil Paine‘nin, Farnan‘ın, Golden Slipper zaferinin ardından Gai Waterhouse‘un yardımcı antrenörü Adrian Bott‘a sarılmak için sınırları aşarak yanına giderek Racing NSW kurallarını ihlal ettiği bildirildi.

21 Mart’ta Rosehill’de gerçekleşen dünyanın en yüksek ikramiyeli iki yaşlılarına ait yarış, katı biyogüvenlik koşulları altında ilk kez gerçekleşmişti. Bu kurallara aykırı davranan Paine, Nisan ayı boyunca Sydney yarışlarından yasaklanarak uzaklaştırılmış oldu.

Cezalı duruma düşen Neil Paine, özür dileyerek “Ben heyecanlı bir adamım.Sonuçta Golden Slipper kazanmıştık. Kısıtlamalar hakkında her şeyi unuttum ve yapmamam gerektiğini biliyorum. Ama oldu. Üzgünüm,piste döndüğümde daha dikkatli olacağım. ” Dedi.

error: !!!