GENEL

BUENA DIVERSIÓN

5350-2

İSPANYOLCA PEDİGRİ ANALİZİ

Vakit buldukça ekranlarda yayımlanan yetiştiricilik ya da benzeri programlara Youtube üzerinden göz gezdiriyorum da sanırım epeyce kafa göz yarılıyor bu yayınlarda. Bazen öyle şeyler söyleniyor yalan yanlış bilgiler aktarılıyor ki insanın ağzı açık kalıyor. Onlar da haklı kendilerince. Nasılsa kimsenin bir şey anladığı yok, sallayalım gitsin havasındalar. Aslında anlayan var da onlar sessiz kesim…

Gençlik yıllarımda müziğe karşı epey ilgim vardı. Kendimize göre amatör bir grubumuz da oluşmuştu ama tamamen kendi kendimize bir şeyler yapmaya çalışıyorduk. Bir aralara nasıl olduysa Feridun isimli bir arkadaş katıldı aramıza. Çok uzun süre önce olduğu için hatırlayamıyorum gerçekten ama ne mahalle, ne okul arkadaşıydı. Fakat Feridun müzik işinin ticari anlamda tam kurnazıydı. Esas olarak gitar çalmasına rağmen çalmadığı enstrüman yok gibiydi. Çalmak dediğim aslında durumu idare etmek tabii ki. Çalmakla kalmıyor bir de şarkı söylüyordu…

Bir gün Feridun profesyonel olarak çaldığı bir yere çağırdı bizi. Kalktık gittik arkadaşlarla. Kadıköy Kartal civarlarında düğün salonu gibi bir ortam, doğum günü ya da benzeri bir kutlama var salonda. Ortam pek bize uygun değil çünkü biz klasik rock dinleyen adamlarız o dönemde de. Neyse, bir ara salonda bulunan kızlardan biri Feridun‘un eline bir kağıt tutuşturdu. İstediği bir şarkının ismini yazmış kağıda. Adamlar başladı çalmaya, Feridun‘da hem gitar çalıyor hem şarkıyı söylüyor. Fakat bize biraz garip geldi durum. Çünkü bizim Feridun‘da rock kökenli müzikle ilgileniyor. O dönem nerede olsa Beatles‘dan Michelle‘i tıngırdatan adam İspanyolca söylüyor ve şarkının tür olarak rock müzikle filan ilgisi katiyen yok. Neyse, sahneden indikten sonra Feridun‘a dedim ki; “Tamam müzik kulağın var çalarsın belki ama sen bu şarkının sözlerini nereden biliyorsun?".
– “Oğlum Türkiye’de İspanyolca bilenin sayısı kaç? Hele ki bu salonda. Sıfırdır. Şarkının sözlerini bildiğim falan yok. Salladım sözleri tamamen" dedi bizim Feridun.

Şimdi biraz rağbette ama o dönemde İspanyolca bilen sayısı gerçekten minimum düzeydeydi. Neyse, hatırlıyorum da salondakiler epey coşup eğlenmişti Feridun‘un İspanyolcasıyla seslendirilen o İspanyol şarkısıyla!
Bu vesileyle yetiştiricilerimize de iyi eğlenceler demekten başka diyecek bir söz bulamıyorum…

Tayfun ÜNAL – 6 Kasım 2019

error: !!!