HABERLER, YURTDIŞI

2022 KENTUCKY OAKS

2022-kentucky-oaks

Beşinci Kentucky Oaks Birinciliği...

D. Wayne Lukas 86 yaşında ve halen antrenörlük mesleğinde hazırladığı atlarıyla zirveye oynamaya devam ediyor.

Amerikan yarışçılığına bir çok antrenör kazandırmış 86 yaşındaki D. Wayne Lukas 6 Mayıs 2022 Cumartesi günü Churchill Downs Hipodromu‘nda bu yıl 148. koşulan toplam ikramiyesi 1,250,000 dolarlık (Gr-1) Kentucky Oaks koşusunu idman ettirdiği SECRET OATH ile kazandı.

1990 yılından günümüze Kentucky Oaks birinciliği bulunmayan ünlü antrenör D Wayne Lukas‘ın bu beşinci Kentucky Oaks birinciliği oldu. Kariyerinin ilk Kentucky Oaks zaferine 1982 yılında henüz antrenörlük kariyerinin başında, Wisconsin’lı genç bir idealist basketball antrenörlüğünü de devam ettirdiği sıralarda ünlü jokey Bill Shoemaker‘ın kısrağına binmesi için ayağını eline alarak tayına binmesine yardımcı olduğu BLUSH WITH PRIDE ile kazanmıştı. 1984 yılında Lucky Lucky Lucky, 1989 yılında Open Mind ve 1990 yılında Seaside Attraction.

Kentucky Oaks koşusu başlamadan önce Churchill Downs Hipodromu‘na gelen seyirci sayısı 100,188 olarak açıklandı. Koşuyu kazanmayı başaran Secret Oath (1) bir kulvar avantajıyla kimse üzerine gelmeden hemen öne düşen grubun arkasında orta sıralarda yerini aldı. Beklendiği gibi yarışa Echo Zulu ve Yuugiri tempoyu veren isimler oldular. Açılış dört yüzü 22.45, sekiz yüzü 46.51 koşunun bin iki yüzü 1:11.44 geçildi. Son düzlüğe rakibelerinin dışından jokeyi Luis Saez idaresinde çıkan Secret Oath, koşunun favorisi Nest‘in önünün açılmasını beklemesini çok iyi değerlendirerek almış olduğu liderliğini foto finişe kadar taşıyarak koşunun 1600 metresini 1:36.48 geçtiği koşusunu 1 1/8 miles (yaklaşık 1850 metre) koşulan yarışı 1:49.44 bitiriş derecesiyle kariyerinin ilk (Gr-1) birinciliğine ulaştı. Koşunun favorisi antrenörlüğünü Todd Pletcher‘ın yaptığı Nest, koşuyu üçüncü bitiren 50-1 ganyanlı Desert Dawn ile uğraşmaktan belki de kazanabileceği yarıştan ikinci olarak ayrıldı. Echo Zulu yarışın dördüncüsü, Kathleen O ise yarışı beşinci bitiren isim oldular.

Panama asıllı 29 yaşındaki Luis Saez kariyerindeki ilk Kentucky Oaks birinciliğini Secret Oath ile ulaştı.
Ünlü antrenör D. Wayne Lukas, Secret Oath‘ın annesini de idman ettirmiştir. Annesi ile grup koşu galibiyeti elde edememiş olsa da vermiş olduğu tayıyla kariyerinin son zamanlarında bir kez daha büyük günde (Gr-1) koşu birinciliğini elde etmeyi başardı.

Kadir KIYGIR

Bu içeriği beğendiyseniz lütfen çevrenizle paylaşınız…
error: !!!