HABERLER

2019 KARAYEL ÖDÜLLERİ

2019-karayel-odulleri

SİAYSD BASIN BÜLTENİ

Yaz sezonu başlangıcından evvel sunulması planlanan 2019 KARAYEL ÖDÜLLERİ bütün Dünya’yı etkileyen pandemi süreci ve sürecin yarışçılığımızı da etkilemiş olması sebebi ile bir süre ertelenmişti. Yarış takviminin pandemi sebebi ile kaymalara sebebiyet verecek şekilde etkilenmesi kuşkusuz tüm camiayı zor durumda bırakmıştır.

Yarış Müessesi ve Yarış Otoritesinin bu süreçte dikkat ve titizlikle tüm önlemleri alarak yarışları sürdürmesini destekliyor ve memnuniyet ile karşılıyoruz.

Ödül töreninin her sene olduğu gibi gerçekleştirebilmek adına pandemi sürecini yakından takip etmiş bulunmaktayız. Pandemi süreci ve alınan sosyal önlemler göz önünde bulundurulduğunda 2019 KARAYEL ÖDÜLLERİ geleneksel ödül takdimine üzülerek yer verilmeyecektir.

Ancak, ilerleyen dönemde ödül kazanan atların ilgilileri ve sahiplerine ödülleri mesafeli olsa dahi bireysel olarak takdim edilip, ödül sahiplerinin bu KARAYEL ÖDÜLLERİ özelinde ve camia adına hak ettikleri takdiri ve tanıtımı gösterme çabası içerisinde olacağız.

2019 KARAYEL ÖDÜLLERİ‘ne aday olan tüm ekürilere sabırlarından ötürü teşekkür ederiz.

2019 KARAYEL ÖDÜLLERİ kazandıkları yarış puanları, açık halk oylaması neticesinde elde ettikleri puanlar ve SİAYSD üyelerinin oyları dağıtılması neticesinde ödül sahipleri aşağıdaki gibi oluşmuştur:

Yılın 2 Yaşlı Dişi Tayı: PRIOR

Yılın 2 yaşlı dişi tayı PRIOR, Bakır ekürisi adına 2019 yılında A3 Prof.Dr. Kenan Binak koşusu dahil iki yarış kazanırken Gr.1 Karayel,  Gr.2 SİAYSD, Gr.2 Kraliçe II. Elizabeth, Gr.2 Sakarya, ve Gr.2 Demokrasi ve Milli Birlik Günü koşularını ikinci tamamlamıştır.

Yılın 2 Yaşlı Erkek Tayı: CALL TO VICTORY

Yılın iki yaşlı erkek tayı CALL TO VICTORY 2019 yarış takvimini neredeyse kusursuz şekilde tamamlarken Gr.1 Karayel, Gr.1 Çaldıran, Gr.2 Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Gr.2 TYAYSD, Gr.3 Trakya, ve Gr.3 Sadun E.G. Atığ koşularını Kurtel ekürisi adına kazanma başarısı göstermiştir.

Yılın 3 Yaşlı Dişi Tayı: THE LAST ROMANCE

Yılın üç yaşlı dişi tayı THE LAST ROMANCE klasik koşularımızdan Gr.1 Kısrak koşusu, ve Gr.1 Gazi koşusunu kazanma başarısı gösteren nadir safkanlardan biri olmuş, ayrıca Gr.1 Dişi Tay Deneme koşusunda ise Kurtel ekürisi adına ikincilik elde etmiştir.

Yılın 3 Yaşlı Erkek Tayı: LONG RUNNER

Yılın üç yaşlı erkek tayı LONG RUNNER klasik koşularımızdan Gr.1 Ankara koşusu galibiyetinin yanı sıra, üç yaş ve yukarı safkanların katıldığı Gr.1 Cumhurbaşkanlığı koşusunda da Kurtel ekürisi adına galibiyete uzanan isim olmuştu.

Yılın 4 ve Yukarı Yaşlı Kısrağı: PERİ LİNA

Yılın 4 ve yukarı yaşlı kısrağı PERİ LİNA Kahraman ekürisi adına 2019 yarış sezonunda Gr.1 Harem, ve Gr.2 Zübeyde Hanım koşularını kazanırken Gr.1 Karadeniz koşusunda ise ikinci gelmiştir. Devamında 2020 yılında ülkemizi ve ekürisini Dubai’de de başarı ile temsil etmiştir.

4 ve Yukarı Yaşlı At: SHARPA

Yılın 4 ve Yukarı Yaşlı Atı SHARPA 2019 yarış yılı içerisinde Akyıldırım ekürisi adına, Gr.1 Byerley Turk, Gr.2 FRBC Anadolu, ve Gr.2 Marmara koşularını kazanırken, Gr.1 Ankara Kalesi, Gr.1 Fatih Sultan Mehmet, Gr.1 Yavuz Sultan Selim, Gr.2 Adnan Menderes koşuları ikincisi, ve Gr.1 Avrasya, ve Gr.1 Haliç koşuları üçüncülüğü elde etmiştir.

Yılın Sprinteri: BEKLENEN ve ULAN BATOR

Yılın sprinteri ödülü bu yıl iki safkan tarafından bölüşülmüştür. BEKLENEN Taşkıran ekürisi adına Gr.1 Sürat koşusunu kazanırken, ULAN BATOR ise Yıldız ekürisi adına Gr.3 Fikret Yüzatlı koşusunu kazanıp, Gr.1 Sürat koşusunda da üçüncü olmuştu.

Yılın Milerı: RHYTHM DIVINE

Yılın Milerı geçtiğimiz yıl aynı ödülün galibi olan RHYTHM DIVINE olmuştur. Çağımnı ekürisi adına bu ödülün iki defa sahibi olan RHYTHM DIVINE 2019 yılında bu kategorinin yarışları olan Gr.1 Haliç, Gr.1 Fatih Sultan Mehmet, ve Gr.2 Topkapı koşularını kazanmıştı.

Yılın Stayerı: FINESSE

Geçtiğimiz yıl Karayel Ödülü sahibi ve bu yıl Yılın Stayerı FINESSE Gr.1 TJK, Gr.2 Boğaziçi, Gr.2 19 Mayıs, ve Gr.2 Celal Bayar koşularını kazanıp, Gr.1 Byerley Turk, Gr.1 Avrasya, ve Gr.2 İsmet İnönü koşularında Kaya ekürisi adına ikincilik elde etmiştir.

Yılın Atı: CALL TO VICTORY

Yılın Atı aynı zamanda yılın iki yaşlı erkek tayı olan CALL TO VICTORY iki yaşlılarda ender görülen bir başarı elde ederek Yılın Atı ödülü sahibi olmuştur. 2019 yarış takviminde Gr.1 Karayel, Gr.1 Çaldıran, Gr.2 Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Gr.2 TYAYSD, Gr.3 Trakya, ve Gr.3 Sadun E.G. Atığ koşularını Kurtel ekürisi adına kazanma başarısı göstermiş, sadece kariyerinin ilk koşusunda galibiyetten uzak kalmıştır.

Tüm ödül sahiplerini, ekürilerini ve ilgililerini tebrik eder önümüzdeki yıl pandeminin etkilerinin azalması ile normale döneceğimiz bir yıl ve ödüllerin törenli tekrarını dileriz.

Saygılarımızla.

SAFKAN İNGİLİZ ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ DERNEĞİ

error: !!!